.tekakor med skrädmjöl

Skrädmjöl är ett stenmalt fullkornsmjöl av rostad havre som är mycket fiber och proteinrikt. Veckans bröd gillar Olivia särskilt mycket tror jag minsann!

DSC_0424

½ liter mjölk (havremjölk passar perfekt)

1 hg smör (el. mjölkfritt margarin)

½ dl vit baksirap

2 tsk salt

50 g jäst

4-5 dl skrädmjöl

6-7 dl vetemjöl

skalat sesamfrö

lättvispat ägg

DSC_0405

Smält smöret, slå på mjölken och värm till 37 grader. Låt under tiden salt och sirap smälta jästen lite, blanda samman alla ingredienser till en dag. Baka ut direkt i 16 ämnen som du plattar ut till fina små kakor.

DSC_0404

Låt jäsa på plåten. Nagga med gaffel så blir de fina. Pensla med äggvispet och strö gärna på lite sesamfrön, det blir gott!

Grädda i 250 grader 5-7 minuter

 

Lycka till!

0 hade något på hjärtat:

.dag för dag