.äpplepannkaka

Lite upphottad variant av den vanliga pannkakan, ingen sylt behövs men den som önskar kan strö på yttepyttelite socker!


Pannkakssmeten:

2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1tsk kanel
1tsk kardemumma (mald)
6 dl mjölk (havre-)
3 ägg
Margarin (mjölkfritt)

Blanda mjöl salt kryddor och hälften av mjölken till en jämn smet. Ha i resten av mjölken och äggen, vispa.

Smörj en ugnsplåt ( inte så stor till denna smet, gör en dubbel sats till en normalstor plåt).

Lägg ca 4 skalade och tunnskivade äpplen i botten på plåten. Slå på smeten och grädda i 225 grader ca 15 minuter.




Svante ÄLSKAR denna mat och skulle äta obegränsade mängder om han bara fick... Äpplen är ju bara det bästa!

0 hade något på hjärtat:

.dag för dag