.sirapssnittar med choklad och hasselnötter
























Farligt goda, knäckiga och chokladiga på samma gång... För att få den bästa effekten måste man använda riktigt smör förstås. Det här är mitt recept:

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 dl hackade hasselnötter (kan uteslutas)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Blanda smör och socker. Ha i sirap och vaniljsocker och sist vetemjölet blandat med kakao och bakpulver. Man ska bara ha i så mycket mjöl att degen går att rulla. Den blir också lite mer lättrullad om man har tid att vila den i kyl nån timme.

Rulla till två längder, lika långa som en bakplåt. Lägg på plåten, med bakplåtspapper, platta till den ungeför centimetertjocka.

Grädda i mitten av ugnen, 175 grader och ca 15 minuter. Skär dem direkt i 2-3 cm breda bitar. Låt svalna.

0 hade något på hjärtat:

.dag för dag