Vi svängde snabbt ihop en rabarberpaj i afton för att hålla oss goda med barnvakterna. Den blev riktigt smarrig! Ska prova ta en bild i dagsljus sen (om det finns nåt kvar vill säga…)
Botten:
100 g smör/margarin
2 dl vetemjöl
1 äggula
ca 1 msk vatten
Fyllning:
Några stjälkar rabarber i fina bitar så att det täcker botten på pajformen
ca 1 dl rårörsocker
Lock:
2 äggvitor
2 dl strösocker
några droppar ättika
Gör gärna pajdegen i förväg så den får ligga i kylen en timme eller så. Blanda smör i bitar, ägg och mjöl, ha i lite vatten så att degen tar ihop. Forma till en boll och vila den.
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala rabarbern, och gör små bitar (ca 1 cm eller mindre). Tryck ut pajdegen i formen, lägg i rabarber så att det täcker botten och söta med råsockret. Grädda i 15-20 minuter.
Vispa under tiden marängsmeten. Vispa äggvitor, ättika och hälften av sockret – vispa först sakte och sedan hårt så att det blir ett fast skum och du kan vända bunken upp och ner (utan att smeten kommer ut..) Vispa sedan i resten av sockret och bred smeten på pajen. Grädda i ytterligare 15 minuter.
Servera med glass, grädde eller vaniljvisp! Mums!
Lycka till!
1 hade något på hjärtat:
Den var smarrig/provsmarkaren
Skicka en kommentar