.rabarberpaj med marängtäcke

Vi svängde snabbt ihop en rabarberpaj i afton för att hålla oss goda med barnvakterna. Den blev riktigt smarrig! Ska prova ta en bild i dagsljus sen (om det finns nåt kvar vill säga…)

 

Botten:

100 g smör/margarin

2 dl vetemjöl

1 äggula

ca 1 msk vatten

Fyllning:

Några stjälkar rabarber i fina bitar så att det täcker botten på pajformen

ca 1 dl rårörsocker

Lock:

2 äggvitor

2 dl strösocker

några droppar ättika

Gör gärna pajdegen i förväg så den får ligga i kylen en timme eller så. Blanda smör i bitar, ägg och mjöl, ha i lite vatten så att degen tar ihop. Forma till en boll och vila den.

Sätt på ugnen på 200 grader. Skala rabarbern, och gör små bitar (ca 1 cm eller mindre). Tryck ut pajdegen i formen, lägg i rabarber så att det täcker botten och söta med råsockret. Grädda i 15-20 minuter.

Vispa under tiden marängsmeten. Vispa äggvitor, ättika och hälften av sockret – vispa först sakte och sedan hårt så att det blir ett fast skum och du kan vända bunken upp och ner (utan att smeten kommer ut..) Vispa sedan i resten av sockret och bred smeten på pajen. Grädda i ytterligare 15 minuter.

Servera med glass, grädde eller vaniljvisp! Mums!

 

Lycka till!

1 hade något på hjärtat:

Anonym sa...

Den var smarrig/provsmarkaren

.dag för dag