Första dagen
(kväll) Blanda 2 dl vetemjöl med lite drygt en deciliter vatten. Rör om och ställ i rumstemperatur i en skål med gladpack eller lock.
Andra dagen
(morgon) Rör i 1 dl vetemjöl och lite drygt ½ dl vatten. Förvara i rumstemperatur som tidigare.
(kväll) Rör i 1 dl vetemjöl och lite drygt ½ dl vatten. Om degen har kommit igång (då är det lite bubblor i den) så kan du ställa den i kylen. Annars forvara i rumptemepratur.
Tredje dagen
(kväll) Rör i 1 dl vetemjöl och lite drygt ½ dl vatten. Ställ i kylskåp under lock.
Fjärde dagen
Degen är redo att börja bakas med. Det går också bra att spara den till senare. Då matar du den bara ett par gånger i veckan med 1 dl mjöl och ½ dl vatten. Vill du ha en lite grövre bas kan du mata den med rågmjöl istället fortsättningsvis.
1 hade något på hjärtat:
Någon som vet hur länge man kan spara en surdeg?
Skicka en kommentar