Brist på inspiration, hade en torskfilé hemma, lite kokosmjölk och krossade tomater. Googlade och fick upp denna fiskgryta! Oj så gott vi ätit ikväll!
(vi hade i och för sig ingen salladslök, tog citron istället för lime och hade inga färska kryddor. Vi skippade mandeln också). Serverades med ris!
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
3 msk olivolja
1 burk krossade tomater (400 g)
0.5 dl limesaft
3 dl vatten
1.5 msk fiskfond
4 färska tomater, tärnade
1 burk kokosmjölk (3-4 dl)
1 tsk sambal oelek
600 g vit fiskfilé (gös, torsk eller annan fast vit fisk)
salt och peppar
5 salladslökar
0.5 dl färsk koriander
1. Skiva löken och vitlöken och kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med olivolja några minuter tills löken mjuknat och blivit genomskinlig. Tillsätt krossade tomater, limesaft, vatten och fiskfond. Låt sjuda i 10 minuter.
2. Tärna tomaterna och lägg i dem tillsammans med kokosmjölken. Låt grytan koka upp och lägg i sambal oelek.
3. Skär fisken i lagom stora grytbitar. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Finstrimla salladslöken och hacka koriandern och lägg i salladslök och koriander någon minut innan servering.
5. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Toppa grytan med rostad flagad mandel och gärna lite mer hackad koriander.
6. Receptet kommer från boken Locket på från Kakao Förlag (www.recept.nu)
0 hade något på hjärtat:
Skicka en kommentar