.frallor med tranbär

Dags för nytt bröd och denna vecka har jag provbakat lite grövre frallor. Jag hade i lite torkade tranbär (och fyllde på med lite russin) för att få dem lite saftigare och roligare. Mycket gott! Kan tänka mig att det skulle vara fantastiskt att få äta dem nygräddade med lite cream cheese, till exempel Philadelphia.
IMG_0768
Bären går åt först…
8 dl vatten

50 gram jäst

4 dl surdeg (har matat med grovt rågmjöl sista matningarna)

2 msk honung

2 tsk salt

1,5 dl torkade tranbär                                                                                                                                                                                 

0,5 dl russin                                                                                                                                                

6 dl grovt rågmjöl

9-10 dl vetemjöl

ca 1 dl vetemjöl till utbakning


Blanda jäst, salt, honung och surdeg i vattnet. Tillsätt mjöl och bär/russin, arbeta degen ordentligt. Jäs i ca en timme. Ta upp degen på bakbord, knåda noga, baka ut ungeför 30 frallor som får jäsa i ytterligare en timme.
IMG_0761


Pensla med citronvatten, det ger en fin tunn men krispig yta. Grädda i 250 grader i ca 10-12 minuter.


IMG_0763

Lycka till!

0 hade något på hjärtat:

.dag för dag