.bananabread

Min variant på det klassiska bananbrödet som är en kaka. Saftig och alldeles underbar! kan varieras i all oändlighet; med olika nötter i, valnötter är en favorit, med bitar av choklad, toppad med choklad och strössel… eller bara njutas som den är.

DSC_0868

1 dl strösocker

2 dl ljust muscovadosocker

150 g mjukt smör

3 mogna bananer

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk ingefära

0,5 tsk kanel

smör och kokos till formen

DSC_0863 

DSC_0862

Vispa socker och smör pösigt. Blanda ner mixade (eller mosade med gaffel) bananer samt ägg. Blanda sist i vetemjöl och bakpulver samt kryddorna. Grädda i brödform, eller i en springform ca 30-35 minuter i 200 grader (176 grader i varmluft).

 

Lycka till!

0 hade något på hjärtat:

.dag för dag