Den här soppan gjorde vi som förrätt då vi hade kräftfest senast! Väldigt god, och framförallt hur enkel som helst. Den perfekta förrätten då den inte kräver nästan någon arbetsinsats... Tyvärr fick jag ingen bild på soppan som är väldigt vacker vid serveringen, milt grön med vackert röd rom och kräftor!
4 personer
1 gurka
3 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
7 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
1 dl gräslök
Lite citronjuice
salt, peppar
Garnering
1 burk kräftstjärtar
50 g röd rom
2 tsk dill
1 msk gräslök
Skär gurkan i bitar, skiva vitlök och purjolök grovt. Koka i buljong och grädde i tio minuter. Mixa och smaka av med salt, peppar och citron. Blanda alla ingredienser till garneringen. Häll upp soppan i tallrikar och fördela garneringen, servera.
Lycka till!
0 hade något på hjärtat:
Skicka en kommentar