En stor kladdkaka som passar bäst i en springform.
Ett av mina bästa tips när man gör en kladdkaka, är att aldrig vispa ingredienserna. Använd en slev när du blandar ihop ingredienserna!
Rör ihop:
3 ägg
4 dl socker
Blanda samman:
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
rör ihop med äggsmeten
blanda sist i
150 g smält smör/margarin
Bäst blir den med en påse Non-Stop, eller med en halv påse kokos i smeten!
Servera ljummen med grädde eller glass, eller kall som den är. Gör mjölkfri: Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin, välj kokos istället för Non Stop. Servera med Oatly vaniljvisp eller som den är.
Gräddas i ugn 175 g, i 20-30 min,
eller i micro i keramik/glasform, alt. crispform för micro. Tänk på att kakan är ganska stor så ha inte för låga kanter. Vi kör 4 ½ min med crisp(grill)funktionen och crispplattan i våran 1000 W och resultatet blir faktiskt helt otroligt bra.
Lycka till!
0 hade något på hjärtat:
Skicka en kommentar