.grande

En stor kladdkaka som passar bäst i en springform.

Ett av mina bästa tips när man gör en kladdkaka, är att aldrig vispa ingredienserna. Använd en slev när du blandar ihop ingredienserna!

Rör ihop:

3 ägg

4 dl socker

Blanda samman:

2 1/4 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

6 msk kakao

rör ihop med äggsmeten

blanda sist i

150 g smält smör/margarin

Bäst blir den med en påse Non-Stop, eller med en halv påse kokos i smeten!

Servera ljummen med grädde eller glass, eller kall som den är. Gör mjölkfri: Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin, välj kokos istället för Non Stop. Servera med Oatly vaniljvisp eller som den är.

untitled

Gräddas i ugn 175 g, i 20-30 min,

eller i micro i keramik/glasform, alt. crispform för micro. Tänk på att kakan är ganska stor så ha inte för låga kanter. Vi kör 4 ½ min med crisp(grill)funktionen och crispplattan i våran 1000 W och resultatet blir faktiskt helt otroligt bra.

 

Lycka till!

0 hade något på hjärtat:

.dag för dag