Det bästa jag vet.
2 krukor romansallad (eller annan sallad..)4 kycklingfiléer
Parmesan
100 g kantfritt bröd i kuber
olivolja
salt, peppar, vitlök
Cesardressing
Bacon
Bryn kycklingfiléerna i olivolja, krydda med salt och peppar. Skär filéerna snett i skivor. Brödkrutongerna kan stekas i smör, eller grillas i ugnen med olivolja och vitlöksklyftor en stund så de blir frasiga. Salta dem lite också!
Servera kycklingen med stekt bacon på sallad med brödkrutonger, rikligt med parmesan och cesardressing.
Dressing:
2,5 dl neutral olja
2 äggulor
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
0,5-1 msk vitvinsvinäger
1-2 msk citronjuice
1 msk vatten
(2 sardellfiléer)
salt
svartpeppar
Alla ingredienser ska vara rumsvarma! Blanda ihop allt utom oljan, kör sen med mixer (gärna stav) och blanda långsamt i oljan i en fin stråle annars finns det risk att det blir kajko av alltihopa. Dressingen ska bli tjock! Jag brukar skippa sardellfiléerna. De går absolut lika bra utan.
Lycka till!
0 hade något på hjärtat:
Skicka en kommentar