Dagen till ära gjorde jag en mjölkfri tårta som blev riktigt god!
Enkel att svänga ihop också, och den går nog att göra med riktig grädde också…
2 bananer
3 dl GoGreen Visp
Vaniljsocker
Hallonsås:
3 dl hallon
2 msk florsocker
1 msk Marsanpulver (se så den är mjölkproteinfri!)
Marängtopping:
3 äggvitor
1 krm ättiksprit
Lite salt
1 dl socker
Dela tårtan i tre delar. Längst ner hade jag i mosade bananer och Visp med lite vaniljsocker i. Andra lagret fyllning blev hallonkrämen:
Koka hallon, socker och marsanpulver några minuter så att såsen börjar tjockna lite. Låt svalna av och bre sedan på tårtan med lite Visp på toppen.
Till locket gör du så här: Vispa äggvitorna hårt med saltet och ättikspriten. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ut. Vänd i sockret, och vispa smeten slät och glansig. Bred ut på locket och gör lite toppar så det blir struktur. Grädda locket i ugnen i 175 grader ca 10 minuter.
Lägg på locket – klart!
Lycka till!
0 hade något på hjärtat:
Skicka en kommentar