Cirka 4 (stora) portioner
2 stora potatisar
½ palsternacka
1 dl gröna ärtor
1 tsk dill
1 msk smör (el mjölkfritt margarin)
1-2 msk rapsolja (el. olivolja)
125 gram laxfilé
1-2 msk vatten
1 krm mald vitpeppar
ev. en tesked citronjuice
Skala potatis och palsternacka. Koka rotfrukterna mjuka i små bitar.
Slå på de gröna ärtorna på slutet, gör ett uppkok och låt stå några minuter. Koka laxfiléen. Mixa rotfrukterna med lax, kryddor, smör, olja och vatten till en lagom konsistens som passar den som ska käka!
Våran lillkille vill ha allt mosat och helst inga bitar än så länge. Det är superenkelt att mojsa ihop och är förhoppningsvis bättre, billigare och godare än burkmaten (men särskilt de ekologiska burkarna ligger högt i kurs här hemma så inget ont om burkmat!).
0 hade något på hjärtat:
Skicka en kommentar