En egen variant på en klassisk biff, därför kallar jag de för Lundströmare. Min man fullkomligt ÄLSKADE dessa biffar och de blev faktiskt helt okey tycker jag som inte är alltför förtjust i köttfärs. Bra betyg alltså.
till ca 8 biffar
400 g köttfärs
4 äggulor
2 dl gräddmjölk
salt, peppar
2 krm kanel
2 krm koriander
2 krm röd curry
1 krm chilipeppar
Blanda alla ingredienser i en skål, smeten kommer att bli rätt lös! Det är okey, det ska den vara!
Forma biffar i stekpannan, stek i smör på låg värme ca 3 minuter på varje sida. Kan vara lite trixigt, men det är det värt.
Vi serverade med ris, smörstekta champinjoner och varma rotfrukter med havssalt. Vill man göra dem ännu mer kryddiga (detta är den barnvänliga varianten) kan man servera med en yoghurtsås till, som svalkar.
0 hade något på hjärtat:
Skicka en kommentar