Skrädmjöl är ett stenmalt fullkornsmjöl av rostad havre som är mycket fiber och proteinrikt. Veckans bröd gillar Olivia särskilt mycket tror jag minsann!
½ liter mjölk (havremjölk passar perfekt)
1 hg smör (el. mjölkfritt margarin)
½ dl vit baksirap
2 tsk salt
50 g jäst
4-5 dl skrädmjöl
6-7 dl vetemjöl
skalat sesamfrö
lättvispat ägg
Smält smöret, slå på mjölken och värm till 37 grader. Låt under tiden salt och sirap smälta jästen lite, blanda samman alla ingredienser till en dag. Baka ut direkt i 16 ämnen som du plattar ut till fina små kakor.
Låt jäsa på plåten. Nagga med gaffel så blir de fina. Pensla med äggvispet och strö gärna på lite sesamfrön, det blir gott!
Grädda i 250 grader 5-7 minuter
Lycka till!
0 hade något på hjärtat:
Skicka en kommentar