Längtade efter något gott och rejält, det blev lite grövre frallor med frön. Åh så gott! Tänk om man hade fått äta dem med en ostskiva…
50 g jäst
3 dl vetesurdeg
8 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk honung
2 msk sirap
3-4 dl (fin)rivna morötter
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
6 dl fint rågmjöl
6 dl grovt rågmjöl
6-8 dl vetemjöl med goda jäsegenskaper
Smula ner jästen i degbunken, strö över saltet och låt det lösas upp en stund. Rör ut med en deciliter ljummet vatten.
Blanda i honung, sirap, surdeg och resten av vattnet. Sedan i med mjöl, morötter och frön. Arbeta degen och låt den sedan jäsa i minst en timme.
Ta upp degen, arbeta den smidig, ta mer mjöl om det behövs, och gör småfrallor. Ca 32 st är lagom.
Jäs på plåt i ytterligare en timme, pensla med citronvatten och strö på lite havregryn och grädda i ca 12 minuter i 250 grader.
Mjölk- och äggfri.
162 Kcal/fralla
Lycka till!
0 hade något på hjärtat:
Skicka en kommentar